دیزل

درباره ی ما

شرکت نیروگاهی تتاپاور تنها شرکت دانش‌ بنیان در زمینه موتور ژنراتور در ایران می باشد که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را در زمینه مشاوره واحدهای نیروگاهی و صنعتی در تبریز آغاز کرده و در سال ۱۳۹۲ با تاسیس دفتر مرکزی فروش در مشهد پا به عرصه احداث نیروگاه های مقیاس کوچک chp گذاشت. مفتخریم اعلام کنیم که شرکت تتاپاور برای نخستین بار در کشور طراحی و تولید سیستم‌های کنترل ECU را انجام و به مدت هفت سال بر روی موتور ژنراتورهای خود نصب و در حالت دائم کار در نیروگاه خود مورد بهره برداری قرار داده که باعث افزایش ۲۰ درصدی راندمان موتور می شود. با توجه به تحریم ها امکان مانیتورینگ موتور ژنراتور در ایران وجود ندارد و تتاپاور تنها تولید کننده این کالای استراتژیک کنترل از راه دور موتور ژنراتور، در ایران می باشد. در پی این امکان (مانیتورینگ) مفتخریم با بهترین تکنسین های فنی در ۲۴ ساعت شبانه روز، از راه دور موتور ژنراتور شما را عیب یابی و در کمترین زمان ممکن به ارائه خدمات پشتیبانی فنی و خدمات پس از فروش بپردازیم.

وارد کننده و تامین کننده انواع موتور ژنراتور های اروپایی، آمریکایی و چینی

فرم مشاوره

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشخصات و موجودی و مشاوره تخصصی تماس بگیرید.


موتور دیزل چیست؟ (تاریخچه)

موتور دیزل در اواخر قرن ۱۹ میلادی توسط دکتر رودولف دیزل آلمانی تبار اختراع شد. اساس نظریه او که بر مبنای آن اقدام به ساخت دستگاه مذکور کرد، بر مبنای این اندیشه بود که می توان موتور های حرارتی را جایگزین موتور های بنزینی و بخار کرد.

دیزل

هدف این محقق از طرح این نظریه، ساخت دستگاهی با راندمانی بالاتر نسبت به سایر رقبای خود بود. این بدان معنا است که مصرف سوخت موتور دیزل نسبت به عملکرد آن و سایر دستگاه ها کمتر است و در نتیجه شاهد کاهش انتشار گاز های گلخانه ای توسط این دستگاه خواهیم بود. از تفاوت های مهم این دستگاه با سایر رقبای خود می توان به ماندگاری بالا، قابل اطمینان بودن، و ایمنی سوخت آن اشاره کرد.

بیشتر موتور دیزل های مدرن، دارای آرایش سیلندر و پیستون مشابهی با موتور های بنزینی هستند و در واقع می توان گفت که در این زمینه تفاوت بسیار کمی با موتور های بنزینی دارند. اگر بخواهیم تعریف کلی و ساده از این دستگاه ارائه بدهیم می توانیم بگوییم که موتور دیزل، نوعی موتور است که برای شعله ور ساختن سوخت خود نیازی به جرقه الکتریکی ندارد بلکه از طریق بالا بردن دما در اتاقک احتراق و سپس ترکیب آن با هوا، سوخت خود را شعله ور می سازد. بطور کلی حرارت، اکسیژن و ماده سوختنی نیاز های اصلی این موتور برای فعالیت می باشد.

آشنایی با انواع موتور دیزل

موتور دیزل یکی از پر کاربرد ترین و پرمصرف ترین نوع موتور ژنراتور می باشد از این رو شرکت و کمپانی زیادی در سراسر دنیا به تولید این نوع از موتور ژنراتور می پردازند از مهمترین این برندهای می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

انواع موتور دیزل

ولوو پنتا (Volvo Penta)

این شرکت سرشناس سوئدی تولید کننده یکی از باکیفیت ترین موتور دیزل در سطح جهانی می باشد. موتور دیزل ولوو در مدل ها و توان مختلف از ۷۵ الی ۸۰۰ کاوا در بازار موجود می باشند.

ایویکو (Iveco)

یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین موتور ژنراتور های دیزل در این صنعت محصولات شرکت ایویکو می باشد. این شرکت به عنوان زیر مجموعه شرکت ایتالیایی فیات (Fiat) در زمینه تولید انواع موتور ژنراتور فعالیت می کند. شرکت ولوو با اعمال استاندارهای کیفی بسیار بالا محصولات بسیار با کیفیتی تولید کرده که عمدتا در توان های مختلف از ۳۰ کاوا تا ۵۰۰ کاوا عرضه می شوند.

موتور دیزل ایویکو

دورمن (Dorman)

کمپانی دورمن یکی از قدیمی ترین عناوین در حوزه تولید ماشین آلات صنعتی و موتور ژنراتور می باشد. این شرکت انگلیسی در حدود ۲ قرن پیش کار خود را با تولید ماشین آلات برش کیف و کفش شروع به کار کرد. در سال ۱۹۹۳ بصورت کامل به شرکت پرکینز واگذار شد و امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان موتور دیزل در سطح جهانی به شمار می رود. دیزل ژنراتورهای این شرکت در توان های مختلف از ۱۰ تا ۲۰۰۰ کاوا تولید و عرضه می شوند.

بنز (Benz Idem)

دیزل ژنراتور بنز ایدم تحت لیانس دایملر بنز آلمان محصول مشترک بین کشور آلمان و ایران می باشد. بنزایدم جزو شناخته شده ترین تولید کننده های موتور دیزل در خاورمیانه می باشدکه محصولات آن در توان های مختلف از ۵۰ تا ۵۰۰ کاوا عرضه و تولید می شوند.

شناخت اجزا موتور دیزل

اجزا موتور دیزل

دینام

دینام در دیزل ژنراتور وظیفه تولید جریان الکتریکی بصورت متناوب را برعهده دارد. این جریان متناوب توسط قطعه ای بنام دیود یکسو ساز به جریان مستقیم تبدیل می شود. دینام از قطعات مختلف و پیچیده ای تشکیل شده است. از مهمترین اجزای دینام می توان به رتور و استاتور اشاره کرد. دینام علاوه بر تولید برق موتور ژنراتور وظیفه شارژ باتری را نیز برعهده دارد. البته انرژی باتری در موتور ژنراتور فقط در هنگام استارت زدن و راه اندازی مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از روشن شدن موتور از مدار خارج می شود.

سیستم سوخت رسانی

سیستم سوخت رسانی از اجزای مختلفی تشکیل شده است، مهمترین قطعه این بخش تانک سوخت است. این مخزن بوسیله یک لوله به موتور متصل که در بعضی از موتور ژنراتور ها این مخزن بصوت جدا نقش سوخت رسانی برای موتور را ایفا می کند.

سیستم خنک کننده

سیستم خنک کننده یکی از بخش های مهم و حیاتی در موتور دیزل است که مهمترین وظیفه آن جلوگیری از داغ شدن موتور ژنراتور می باشد. رادیاتور یکی از قطعات اصلی این بخش است که با گردش مایع ضد جوش در داخل مجرای آب در سیلندر، باعث کاهش دما موتور شده و در نهایت به وسیله مبدل حرارتی این دما را از ژنراتور تخلیه می کند.

رادیاتور

تنظیم کننده ولتاژ

یکی از پیچیده ترین و در عین حال حیاتی ترین بخش های موتور دیزل سیستم تنظیم کننده ولتاژ می باشد. این قسمت وظیفه تنظیم و ثابت نگه داشتن ولتاژ جریان خروجی را برعهده دارد که اگر این قسمت از مدار خارج شود، شاهد نوسانات متعددی در جریان خروجی هستیم که باعث می شود به دستگاه مصرف کننده آسیب وارد شود.

مجموعه قطعات کنترل کننده موتور ژنراتور

این قسمت شامل مجموعه از قطعات و سوئیچ ها در بخش کنترل پنل می باشد که نقش کنترل، راه اندازی و نظارت بر عملکرد موتور دیزل را برعهده دارند. از مهمترین این قطعات می توان به سوئیچ فرکانس، کلید استارت موتور ژنراتور، و نشانگرهای سوخت و دمای موتور اشاره کرد.

سیستم اگزوز

این سیستم دقیقا همانند سیستم اگزوز خودروهای سواری عمل می کند به این صورت که دود حاصل از سوختن سوخت را از طریق مجموعه از لوله های از موتور خارج می کند.

سیستم روغن کاری و فیلترهای مربوط به موتور ژنراتور

سیستم روغن کاری در واقع نقش مهمی در بهبود عملکرد موتور دیزل و کاهش اصطکاک پیستون ها و استهلاک آن دارد. این قسمت از بخش های مختلفی از جمله کارتل، پمپ روغن، سوپاپ فشار شکن، فیلتر های روغن، لوله های انتقال روغن و کولر روغن تشکیل شده است.

قاب موتور ژنراتور

قاب در واقع مجموعه ای از قطعات است که نقش نگهداری و حفاظت از موتور دیزل در برابر آسیب های احتمالی را برعهده دارد. این قسمت شامل پایه و استند نگهدارنده و همچنین اتصالات مربوطه می باشد.

نحوه عملکرد موتور دیزل

با روشن شدن موتور دیزل میللنگ شروع به چرخش می کند و این عمل باعث چرخش محور اصلی ژنراتور درون محفظه آلترناتور شده که این نیروی محرکه باعث چرخش آهن ربا با سرعت زیاد درون سیم پیچ شده که در نهایت نیرو مغناطیس تولید می شود. در موتور ژنراتور های دیزلی قطعه ای به نام کلید گاورنز وظیفه دارد در هنگام بیشتر شدن میزان مصرف با بالابردن سرعت موتور، برق مورد نیاز را تامین کند تا در زمان نوسان میزان مصرف میزان تولید تحت کنترل باشد.

با کاربرد موتور دیزل در صنایع مختلف آشنا شوید

موتور دیزل از زمانی که اختراع شد تا به امروز بار ها تغییر کرده است. علت این مسئله بالا بردن بهره وری هرچه بیشتر این دستگاه می باشد. از مهم ترین تغییرات صورت گرفته در این دستگاه می توان به افزوده شدن قابلیت روشن شدن خودکار در هنگام قطعی برق، اشاره کرد. در این بخش به تبیین کاربرد موتور دیزل در ۶ مرکز مهم و حیاتی خواهیم پرداخت.

استخراج از معادن

معدن

به دلیل قابلیت حمل آسان موتور دیزل ها و نبود برق در مناطق دور افتاده که اکثر معادن در این نقاط واقع شده اند، وجود یک دیزل ژنراتور لازم و ضروری می باشد. چرا که در حالت طبیعی حدود ۷۰ درصد نیروی لازم برای حفاری و استخراج از معادن مختلف توسط موتور دیزل ها تامین می شود.

مراکز درمانی

به علت کاربری خاص مراکز درمانی و به خطر افتادن جان بیماران، به خصوص بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند، این مراکز بایستی با تعبیه برق اضطراری از طریق استفاده از موتور دیزل ها نسبت به این مسئله اطمینان حاصل کنند که درصورت قطع شدن برق در منطقه، خدشه ای بر عملکرد آن ها وارد نمی شود.

مراکز تجاری

قطعی برق و از کار افتادن بخش های مالی، امنیتی و هر بخش هوشمند دیگری در مراکز تجاری می تواند ضررهای مالی جبران ناپذیری را به این مراکز وارد آورد. مراکز تجاری می توانند با خرید یک دستگاه موتور دیزل از ضرر های هنگفتی که در زمان قطعی برق متحمل می شوند، جلوگیری کنند.

صنایع نفتی و گازی

در صنایع نفتی و گازی زمان از هرچیزی مهم تر است. یک دقیقه توقف در فرایند کاری این مراکز می تواند ضرر جبران ناپذیری را به این بخش وارد آورد. همچنین تامین نیروی عمده برای استخراج و بهره برداری در این مراکز توسط موتور دیزل ها صورت می پذیرد و بطور کلی به مانند عضوی جدایی ناپذیر از صنایع نفتی و گازی عمل می کند.

فعالیت های عمرانی

فعالیت های عمرانی و ساخت و ساز بطور کلی برای بیشتر بخش های مربوط به فعالیت های خود نیازمند برق تولیدی توسط موتور دیزل ها هستند. در کنار این مسئله از کار افتادن برق در سایتی که در آن ساخت و ساز صورت می پذیرد به این علت که موجب عقب افتادن از برنامه از پیش تعیین شده می شود، ضرر جبران ناپذیری را به گروه وارد می آورد. پس نیاز به موتور دیزل در این بخش برای فعالین در این حوزه واضح و مبرهن می باشد.

کارخانه ها

استفاده از دیزل در کارخانجات

کم ترین میزان قطعی برق در کارخانه ها تنها موجب توقف در تولید و ضرر و زیان هنگفت مالی نمی شود بلکه موجب کاهش کیفیت محصولات نیز می شود و این امر کارخانه داران را به تهیه موتور دیزل وا می دارد.